Expoziţia Mondială - Shanghai 2010

Pe 1 mai a început cea mai mare expoziţie mondială din istorie, care timp de 6 luni va fi găzduită de către oraşul Shanghai (China), eveniment la care participă aproximativ 200 de ţări.

„Better City, Better Life” - Un oraş mai bun, O viaţă mai bună – aceasta este tema aleasă de către organizatori anul acesta. În mesaj sunt înglobate cinci idei: Armonizarea diverselor culturi din oraş, prosperitatea economică a oraşului, remodelarea comunităţilor din oraşe, inovaţiile ştiinţifice şi tehnice în oraş şi interacţiunea dintre mediul urban şi cel rural.


România dispune de un spaţiu de 2000 mp, aflat în Zona C - Zona Europa, America, Africa. Ţările vecine sunt Croaţia, Austria, Luxemburg şi Olanda. Pavilionul ţării noastre va fi unul dintre cele mai mari, fiind structurat în jurul conceptului "Oraşul Verde" purtând logoul "Greenopolis". Standul se va întinde pe 5 etaje, având forma unui măr de culoare verde, sub razele soarelui, dar cu nuanţe rosii, galbene si albastre noaptea.

Vizitatorii standului românesc vor fi întâmpinaţi la intrare, pe ritmuri folclorice, de tineri îmbrăcaţi în costume tradiţionale. După spectacol, vizitatorii sunt invitaţi la o masă "tipic românească", pregătită şi servită de 4 membri ai ANBCT (Pasca Grigore - Maestru în Arta culinară, Lazăr Gheorghe - Maestru în Arta Culinară, Mihalache Florin - Bucătar Specialist şi Năstase Mihai - Bucătar Specialist). Într-una dintre sălile mărului, vor fi  prezentate imagini din istoria ţării şi peisaje turistice.

Se preconizează că Expoziţia de la Shanghai va genera cel mai mare număr de vizitatori din istoria expoziţiilor mondiale, peste 70 milioane de vizitatori din întreaga lume. Complexul este amplasat pe malurile râului Huangpu, între podurile Lupu şi Nanpu, de-a lungul a 8,3 km, acoperind o suprafaţă de 5,28 kmp. Evenimentul va contribui substanţial la promovarea, prin canalele specializate, a statelor şi organizaţiilor participante, la internaţionalizarea brandului de ţară, sub cupola sa urmând să se creeze şi să se dezvolte reţele de networking interculturale, cu implicaţii în configuraţia economică şi politică a jucătorilor participanţi.2014

februarie

Master Cup Sarajevo
07-08 februarie 2014
Sarajevo, Bosnia Hertegovina


International Istanbul Gastronomy Festival 12-15 februarie 2014 Istanbul, Turcia2013

iunie

COPA CULINARIA DE LAS AMERICAS PURA VIDA
18-20, iunie 2013
San Jose, Costa Rica2011

octombrie

Global Chefs Challenge și Hans Bueschkens Junior Chefs Challenge
18-21, octombrie 2011
Budapesta, Ungariaaugust

World Hunger Tour
20 31 august 2011
Johannesburg, Africa de Sudfebruarie

Istanbul Gastronomy Festival
17 - 20 februarie 2011ianuarie

Bocuse d'Or 2011
22 - 26 ianuarie 2011
Franța, Lyon2010

noiembrie

EXPOGAST - CUPA
CULINARĂ MONDIALĂ
VILLEROY & BOCH
20 - 24 noiembrie
Luxemburgoctombrie

CUPA ROMÂNIEI ÎN GASTRONOMIE


BUCĂTARI FĂRĂ FRONTIERE
Proiect umanitar
20 octombrie 2010septembrie

The Big Cooking Contest
și Expoziția FAFGA
12-15 sept. 2010
Innsbruck, Austria


Forumul European WACS
al Președinților
11-14 sept. 2010
Innsbruck, Austriamai

EXPOZIŢIA MONDIALĂ
SHANGHAI 2010ianuarie

Congresul Mondial WACS
Santiago de Chile
20 - 24 ianuarielogo ANBCT Romaniaasociatia nationala a bucatarilor si cofetarilor din turism

Language: RO/EN