NEWS

Echipele României se Pregătesc pentru Olimpiada Culinară de la Stuttgart

Echipa națională de bucătari a României, împreună cu alte patru echipe regionale, se pregătește intens pentru Olimpiada Culinară de la Stuttgart, un eveniment competitional culinar de anvergură internațională, ce se desfășoară la fiecare patru ani și congregă cei mai talentați chefi din lume. În cadrul ediției din acest an, programată între 2 și 7 februarie, România va fi reprezentată de aceste șase echipe, fiecare compusă din bucătari profesioniști de elită, membri ai asociației noastre.

Pe 20 ianuarie, la Centrul Gastronomic Selgros din Brașov, echipa națională a României a desfășurat antrenamentul final, un eveniment grandios, în prezența a 110 reprezentanți ai sponsorilor, partenerilor și personalităților marcante ale asociației. Acest moment a fost un prilej de a testa și rafina pregătirile, precum și de a primi feedback valoros din partea acestor observatori distinși.

Echipa națională de seniori este formata din: Emanuel Mocan (Căpitan), Marinică Bejenaru, Marian Zăncianu, Alexandru Vreme, Alin Murariu, Georgian Tufă, Daniel Nistor, Florin Ciobanu, Mihai Ciprian Necula, Flavian Dobre și Dragoș Bercea (Manager Echipă).

Sub îndrumarea experimentatului Chef Emanuel Mocan, echipa României, alcătuită din nouă bucătari profesioniști, plus antrenori Dragos Bercea si Flavian Dobre, se pregătește să facă față provocărilor competiției. Una dintre cele mai solicitante probe este „Restaurantul Națiunilor”, unde echipa va trebui să gătească 110 porții, incluzând gustări, feluri principale și deserturi, toate reinterpretând tradițiile culinare românești într-o manieră inovatoare, adaptate la gusturile internaționale. Meniul va include o varietate de gustări bazate pe pește, feluri principale de carne de vițel, iar la deserturi se va opta pentru o compoziție complexă ce va combina diverse texturi.

Laurențiu Mâță, directorul Asociației Naționale a Bucătarilor, a evidențiat importanța logistică a acestei participări, remarcând faptul că echipa va transporta in două van-uri, echipamente și ustensile, de la cele mai fine instrumente la aparatură de dimensiuni mari, indispensabile pentru a face față rigorilor competiției.

Ultimul antrenament a fost o demonstrație a seriozității și dedicării echipei, iar preparatele prezentate au primit aprecieri pentru calitatea și echilibrul gusturilor, precum și pentru prezentarea colorată și estetică a farfuriilor.

Participarea la Olimpiada Culinară nu reprezintă doar o competiție, ci este o oportunitate de a prezenta și celebra măiestria culinară românească pe un palier internațional, reflectând pasiunea pentru gastronomie și mândria națională. Această competiție este o manifestare a talentului, inovației și excelenței în arta culinară, unde România aspiră să se distingă prin calitate și creativitate excepțională.

Participarea noastră la această ediție a Olimpiadei Culinare – IKA Culinary Olympics este sprijinită de parteneri comerciali de renume, printre care se numără Selgros Romania, Unilever Food Solutions Romania, Parmafood Group Distribution, Hendi Romania, City Grill, Asonido, Euroindal, Distri Fresh, Gio’s – Uniforme Profesionale, Familia Toneli, Nova Pan Brasov, Cookman, DICK Knives, Pasta La Molisana, Tabasco România, Mutti Pomodoro, AMT Gastroguss, a căror contribuție este esențială pentru succesul acestei aventuri culinare.