Bucătarii și Cofetarii români au Strălucit la IKA Culinary Olympics 2024
Desfășurată între 2 și 7 februarie 2024, la Stuttgart, Germania, IKA Culinary Olympics continuă să fie recunoscută drept cea mai prestigioasă și variată competiție culinară internațională. Evenimentul oferă un cadru ideal pentru bucătarii profesioniști de a-și demonstra talentul și creativitatea în armonizarea ingredientelor, tehnicilor și prezentării culinare. Cu o tradiție de aproape 125 de ani, competiția servește drept rampă de lansare pentru noile tendințe gastronomice și promovează arta culinară în forma sa cea mai înaltă.
- Echipa națională de seniori: Emanuel Mocan – Căpitan, Marinică Bejenaru, Marian Zăncianu, Alexandru Vreme, Alin Murariu, Georgian Tufă, Daniel Nistor, Florin Ciobanu, Mihai Ciprian Necula, Flavian Dobre – Patry Manager și Dragoș Bercea – Manager Echipă – Rezultat final: 2 medalii de argint la probele Restaurantul Națiunilor și Chef’s Table.
- Echipa națională de juniori: Munteanu Dadiana – Căpitan, Paul Antohi, Filip Adam, Mihai Petre, David Toader, Andreea Buzatu, Andrei Miron și Bogdan Cozma – Manager Echipă – Rezultat final: 2 medalii de bronz la probele Restaurantul Natiunilor si Chef’s Table.
- Echipa regională Belvedere Brașov: Ioan Florescu, Cornelia Ghisoi, Buzea Daniel, Holhos Paul, Bunea Ioana, Dragomir Carmela, Donosa Alexandra – Rezultat final: medalie de argint.
- Echipa regională About Taste Academy: Florin Popa, Nina Rus, Cerasela Lungu, Kenan Inci, Florin Kiss, Cecilia Ene, Rozalia Orban, Dalia Păduraru – Rezultat final: medalie de bronz
- Echipa regională Gastro Cusine Romania: Ovidiu Procopet, Bran Arpad, Liviu Morarescu, Robert Voicu, Hasna Ilie, Silviu Cristian Federeac, Dan Havarneanu, Aurelian Boruga – Rezultat final: mențiune, locul 4.
- Echipa Kolping Timișoara: Bianca Prisneac, Ianis Bulgaru, Bogdan Lovin, Ariana Sinatovici, Alesia Coroian, Elisa Dedu, Fabian Prutean, Iani Bratan, Maximilian Dan. Manager echipa Florin Kiss – Rezultat final: mențiune, locul 4.
Participări Probe Individuale, rezultate finale:
Nina Rus – Bronz
Kenan Inci -Bronz
Florin Kiss -Bronz
Rozalia Orban -Bronz
Dalia Păduraru – Mențiune
Alessandro Corradi – Mențiune
Cecilia Ene – Mențiune
Total palmares România:
3 medalii de argint
7 medalii de bronz
5 mentiuni-locul 4
Participarea echipelor naționale de bucătari ale României la această ediție a Olimpiadei Culinare a fost susținută de către următorii parteneri comerciali: Selgros Romania, Unilever Food Solutions Romania, Parmafood Group Distribution, City Grill, Asonido, Euroindal, Distri Fresh, Gio’s – Uniforme Profesionale, Hendi Romania, Familia Toneli, Nova Pan Brasov, Cookman, Friedr. Dick GmbH & Co. KG, Pasta La Molisana, Tabasco România, Mutti Pomodoro, AMT Gastroguss International.
Va informăm cā rezultatele obținute de echipe reflectā exclusiv munca depusā de concurenți și nu a lui Mâtǎ Laurențiu care încearcă să convingă cā datorită lui se am avut succes.El nu are nici un merit mai ales cā nici nu a făcut parte din delegația oficială a ANBCT!