În urma alegerilor generale organizate în data de 27.08.2024, noua conducere aleasă pentru următorul mandat al ANBCT este formată din:
- Chef Cezar Munteanu – președinte
2. Chef Dragomir Carmela – vicepreședinte
3. Chef Petronela Ciubotaru – vicepreședinte
4. Chef Mocan Emanuel – vicepreședinte
5. Chef Dragos Bercea – secretar general
Ne exprimăm profunda recunoștință și respectul față de vechea conducere a asociației, care a gestionat cu atenție activitatea asociației, cu bune și rele, aducând-o la un nivel de excelență națională și internațională. Munca lor dedicată și viziunea lor clară au pus bazele unei comunități dedicată profesioniștilor pentru care le suntem recunoscători, făcându-ne loc la masa celor mai prestigioase competiții la nivel mondial. Da, aveți dreptate, asociația nu înseamnă numai competiții, însă de aici ne dăm seama de valoarea noastră pe plan internațional.
Credem cu tărie în potențialul nostru colectiv și în capacitatea noastră de a duce asociația într-o nouă dimensiune, una care să fie marcată de inovație, colaborare și noi realizări.
Este momentul pentru o schimbare, o schimbare care să valorifice experiența trecutului și să îmbrățișeze cu entuziasm provocările viitorului.Direcția în care asociația noastră trebuie să meargă este una pozitivă, iar această mișcare începe cu fiecare dintre noi. Să nu uităm că nimic nu este posibil pe plan național sau internațional fără asociație; doar prin noi, membrii săi, asociația există și supraviețuiește.
Împreună, putem construi un drum nou, care să aducă și mai multe reușite și satisfacții pentru toți membrii asociației noastre, participând activ la toate evenimentele în cauză. Este momentul în care este necesar să începem cu adevărat munca de integrare a tinerilor în asociație, de dezvoltare a bazei educaționale prin stimularea creșterii numărului de tineri care se vor califica în meseriile de bucătar și cofetar.
Mesajul lui Chef Cezar Munteanu, președintele ANBCT:
Vreau să vă mulțumesc sincer pentru încrederea și sprijinul vostru. Vă cer sa fiți alături de noi, cu răbdare, pentru a putea rezolva prima data partea administrativa de transferare a prerogativelor între vechea și noua echipă.
Știu că nu va fi ușor și că avem multe de rezolvat, dar cel mai important pentru mine este să menținem un dialog deschis și constant. Vom organiza mese rotunde periodice în care vom discuta împreună despre stadiul și evoluția proiectelor din cadrul Asociației. Transparența va fi baza acestui proces.
Așa cum am subliniat și în campanie, tinerii vor fi în centrul atenției noastre. Vom cauta oportunități pentru a-i ghida în educație și dezvoltare, oferindu-le din experiența noastra pentru a-și orienta carierele și totodata activitatea competițională. Relația cu autoritățile, va fi și ea prioritară pentru a stabili o cooperare eficientă, care să sprijine interesele noastre și să pună în valoare bucătăria românească.
Mulțumesc echipei mele: Carmela Dragomir, Petronela Ciubotaru, Dragoș Bercea și Emanuel Mocan, pentru dedicarea și implicarea lor.
Colegi, sunt încrezător că împreună vom reuși să aducem îmbunătățiri semnificative și să întărim comunitatea noastră.
Vă mulțumesc !
Chef Cezar Munteanu