Worldchefs – World Association of Chefs Societies a avut la Singapore și componenta Global Chef Challenge în cadrul FHA-HoReCa 2024 Singapore, unde România a participat la categorie patiserie, prin Flavian Dobre, top 8 finalist din lume la această secțiune, care a pregătit dulciurile alături de Alexandra Olteanu, fiind susținut de echipa Carmela Dragomir, Georgian Tufa, Morar Cornel și Bunea Ioana.
Flavian s-a alăturat altor 72 de bucătari din 25 de țări, printre care și alte nume de renume internațional. Evenimentul atrage peste 45.000 de participanți din 70 de regiuni și peste 800 de expozanți din mai mult de 30 de țări.
Înaintea rezultatelor de la 𝐆𝐥𝐨𝐛𝐚𝐥 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐫𝐲 𝐂𝐡𝐚𝐥𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞 𝐒𝐈𝐍𝐆𝐀𝐏𝐎𝐑𝐄 𝟐𝟎𝟐𝟒, Flavian Dobre Master Pastry Chef și Young Pastry Chef Alexandra Olteanu au povestit video dificilă a fost această competiție cu miză extraordinară pentru România și transmit un mesaj pentru tinerii cofetari și patiseri.
𝐂𝐮𝐦 𝐚𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞𝐬𝐞𝐫𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐢𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐞𝐢 𝐨𝐩𝐭 𝐩𝐚𝐭𝐢𝐬𝐞𝐫𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐥 𝐆𝐥𝐨𝐛𝐚𝐥 𝐂𝐡𝐞𝐟 𝐒𝐢𝐧𝐠𝐚𝐩𝐨𝐫𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒?
Tortul 𝐉𝐮𝐧𝐠𝐥𝐞 𝐑𝐨𝐮𝐥𝐞𝐭𝐭𝐞, creat de Flavian Dobre și Alexandra Olteanu la competiția Worldchefs Singapore 2024, a captat atenția juriului nu doar prin aspectul spectaculos, ci și prin povestea sa inspirată de junglă.
Elementele tortului au fost atent alese pentru a reda armonia dintre ingrediente:
* Blatul joconde din migdale și alune de pădure
* Trufa de ciocolată 70% cu fistic
* Jeleul de mango
* Insert de ganache de ciocolată albă și mere de Voinești
* Mousse-ul de ciocolată albă cu mușețel și vanilie.
La această competiție, Flavian Dobre a luat medalia de bronz. Felicitări!