România participă la „Mondial du Café Gourmand 2024”, parte a Salonului de Ciocolată și Patiserie de la Vannes, Franța, între 8 și 11 noiembrie 2024. Reprezentanții țării, Cornel Morar și Adriana Ibrean, se vor alinia la start pe 10 noiembrie pentru a concura la această competiție dedicată cafelei și deserturilor, desfășurată pentru a celebra 20 de ani ai salonului. Carmela Dragomir, mentorul lor, prezentă in Franta, îi va ghida, asa cum doar ea stie sa o facă!

Concursul presupune ca fiecare echipă să prezinte un platou de „Café Gourmand” cu 10 porții de desert, acompaniate de un sortiment de cafea de la partenerul „Le Monde des Arômes”. Deserturile trebuie să fie realizate pe loc și vor cuprinde elemente din ingrediente furnizate de partenerii evenimentului, incluzând ciocolată Vanuatu, piure de pere Williams și o gamă de creme speciale. Fiecare candidat va avea la dispoziție un box de lucru, unde va crea deserturi creative și rafinate, respectând tema concursului: „Salon du Chocolat fête ses 20 ans tout en gourmandise”.

Juriul, condus de personalități de renume din lumea patiseriei și ciocolateriei, va evalua participanții după criterii precum tehnica, prezentarea, asocierea deserturilor cu cafeaua și igiena. La final, cei mai buni concurenți vor fi premiați cu trofee și diplome, iar câștigătorul locului I va primi un premiu de 2000 €.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *