Chef Cezar Munteanu, președintele ANBCT, prezintă în social media o serie de informații de la prezentările la care a participat la WorldChefs Singapore 2024.
Citește și: Worldchefs Singapore 2024: burnout în bucătărie
Într-o perioadă plină de provocări pentru industria ospitalității, Worldchefs Educator’s Forum a adus împreună lideri importanți din educația culinară globală pentru a discuta cum putem inspira și pregăti viitoarele generații de profesioniști. Panelul, moderat de John Lohr (Dusit Thani College), i-a avut ca invitați pe Dr. Kwan Lui (At-Sunrice GlobalChef Academy), Sunjeh Raja (International Centre for Culinary Arts Dubai) și Marcus Hallgren (Președinte, Comitetul de Educație Worldchefs).
Dr. Kwan Lui a subliniat importanța unei educații adaptabile și centrate pe student, care pregătește viitorii bucătari pentru o industrie în continuă schimbare, prin experiențe practice și proiecte interdisciplinare. Sunjeh Raja a vorbit despre rolul diversității și incluziunii la IC Culinary Arts Dubai, unde studenți din întreaga lume învață să colaboreze, pregătindu-se pentru cariere internaționale. Marcus Hallgren a prezentat inițiativele Worldchefs de certificare și colaborare globală pentru un standard educațional consistent.
Discuțiile au abordat și provocările motivării tinerilor să rămână în industrie, unde fluctuația forței de muncă este ridicată. Paneliștii au subliniat importanța experiențelor autentice și a sprijinului continuu pentru reținerea talentelor. Forumul ne-a reamintit că formarea liderilor gastronomiei de mâine depășește granițele bucătăriei, pregătindu-i pe studenți să fie inovatori, ambasadori ai excelenței și promotori ai diversității în industrie.
One Response